Over ons

Het manifest ‘Beraad! Omdat het om een leven gaat’ is een initiatief van SGP, Schreeuw om Leven en NPV. Daarnaast wordt het ondersteund door zes andere organisaties: ChristenUnie, CMF, One of Us, ProLife Europe, Helpende Handen en Stirezo.

SGP

De SGP is vóór politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Zij komt op voor de christelijke cultuur en traditie in Nederland. Een land waar het leven beschermd wordt, het gezin geborgenheid ervaart en mensen omzien naar elkaar.
De SGP wil af van de huidige abortus- en euthanasiewetten. Hulp bij levensbeëindiging moet strafbaar blijven, ook als mensen er zelf om vragen. Er moet veel meer werk worden gemaakt van goede stervensbegeleiding en het bieden van alternatieven voor abortus.
Meer informatie over de standpunten van de SGP vindt u hier.

Schreeuw om Leven

Stichting Schreeuw om Leven is een christelijke pro-life organisatie. Gods woord, de Bijbel, is de basis van waaruit de organisatie werkt. Schreeuw om Leven is maatschappelijk actief met voorlichting en publieke acties, zoals de Mars voor het Leven.
Er is Hulp is de hulpverleningsafdeling van Schreeuw om Leven.
Er is Hulp is er voor hulpverlening aan vrouwen én mannen op het gebied van onbedoelde zwangerschap en abortus en de verwerking hiervan.
Wilt u Schreeuw om Leven steunen? Dat kan hier.

NPV

Vanuit de Bijbelse opdracht en in navolging van Jezus Christus wil de NPV opkomen voor het leven. Dat doen wij door:
1) relevante medische ontwikkelingen vanuit de christelijke ethiek te doordenken en te duiden;
2) in de samenleving een stem te zijn voor de meest kwetsbaren;
3) mensen in gezondheid en ziekte bij te staan, onder meer door het geven van persoonlijk medisch-ethisch advies en door praktische vrijwillige thuishulp.
Lid worden? Bekijk de mooie aanbieding hier. Andere manieren om de NPV te steunen vindt u hier hier.

Ondersteunende partijen